Το τραγούδι “όχι πια στο κινητό”

Το ΚΔΑΠ «ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ- ΜΠΑΡΟΥΤΑ» 3ο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμού Τραγουδιού των ΚΔΑΠ.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν με το τραγούδι «όχι πια στο κινητό» που τα ίδια έγραψαν και συνέθεσαν. Το θέμα του τραγουδιού αφορά τη σχέση που έχουν τα παιδιά με τα κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για ένα αρκετά επίκαιρο θέμα, που στόχο έχει να αντιληφθούν από μόνα τους τα παιδιά την εξάρτησή τους από την τεχνολογία. Η συνειδητοποίηση αυτή επιτεύχθηκε με τον ενεργό ρόλο των ίδιων των παιδιών κατά τη δημιουργία των στίχων, τη σύνθεση της μελωδίας και την παρουσίαση του videoclip. Αναφορικά με το videoclip, η ιδέα των παιδιών που επικράτησε ήταν να σχεδιάσουν μάσκες με τα λογότυπα των πιο γνωστών εφαρμογών (facebook, instagram, viber, snapchat, youtube, messenger,playstore,google), τις οποίες φόρεσαν κατά τη διάρκειά του προκειμένου να λειτουργήσουν περιγραφικά νοηματοδοτώντας τους στίχους. Ο μαθητής που ήταν προσηλωμένος στο κινητό αντιπροσώπευε τη φωνή της λογικής που απέρριπτε την έντονη χρήση των εφαρμογών.

Για το ΚΔΑΠ «ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ-ΜΠΑΡΟΥΤΑ»  η κινητοποίηση και η συμμετοχή είναι το σπουδαιότερο δώρο χαρίζοντας  στιγμές  χαράς, γέλιου και συνεργασίας!!

Τα δώρα της συμμετοχής και για την κατάκτηση της 3ης θέσης είναι ένα βιβλίο Μουσικοκινητικής Αγωγής σε μορφή e-book/video και  ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

 

ρωτήστε μας στο facebook messenger