Ομιλία Διατροφολόγου “Η σωστή διατροφή”

Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο χώρο μας τον διατροφολόγο κο Τζέκο Θωμά και να μας μιλήσει για τη σωστή διατροφή. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» λοιπόν!!
Μας εξήγησε ότι η λέξη «δίαιτα» σημαίνει τρόπος ζωής, και προέρχεται από την αρχαία λέξη «διαιτώμαι» που σημαίνει ζω κι διαβιώνω με ένα τρόπο που είναι σωστός και υγιεινός για τον οργανισμό και την ψυχική υγεία.
Μας μίλησε για την σπουδαιότητα του πρωινού, των φρούτων, μας είπε ότι πρέπει να τρώμε σαλάτες και όσπρια μας εξήγησε τις ομάδες τροφών και πώς λειτουργεί η πυραμίδα με όσα πρέπει να τρώμε καθημερινά, ως εκείνα που πρέπει να τρώμε 1 φορά την εβδομάδα ή λίγες φορές στον μήνα. Επιπλέον, μας έδωσε συμβουλές για την διατροφή μας στην διάρκεια μιας ημέρας και μοιράστηκε μαζί μας μυστικά.
Ήταν όλα πολύ ενδιαφέροντα, τα παιδιά άκουσαν με προσήλωση όσα μας είπε ο διατροφολόγος κι ευχαριστήθηκαν την παρουσίαση.
Η παρουσία του εμπλούτισε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για την σωστή διατροφή που εκπονούμε στο ΚΔΑΠ και, στην πράξη, διαρκεί ολόκληρη την σχολική χρονιά.

 

Ομιλία Διατροφολόγου "Η σωστή διατροφή"

Ομιλία Διατροφολόγου "Η σωστή διατροφή"

ρωτήστε μας στο facebook messenger