Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Καρδίτσα

Το ΚΔΑΠ “Τσιτσιμπίκου-Μπαρούτα” πρωτοπορεί και πάλι καθώς προσκάλεσε και φέρνει για πρώτη φορά στην πόλη μας το Πλανητάριο.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Καρδίτσα

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Περισσότερα: http://planetariumotg.gr/forito.html

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και της Σελήνης το απόγευμα.

Πρόγραμμα προβολών
11:30 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
12:10 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
12:50 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
13:30 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
14:10 Αποχαιρετώντας το Cassini – Εξερευνώντας τον Κρόνο
Διάλειμμα
16:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
16:40 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
17:20 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:00 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
18:40 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
19:20 Από τη Γη στο Σύμπαν
20:00 Αποχαιρετώντας το Cassini – Εξερευνώντας τον Κρόνο
20:30 Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

Οι πλανηταριακές παραστάσεις που θα προβληθούν είναι:
1) Από τη Γη στο Σύμπαν (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.
2) Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina (Προτείνεται για Ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.
3) Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)
Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.
4) Αποχαιρετώντας το Cassini (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 6+)
Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini, μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους.

Τις περιγραφές και τα τρέιλερ των ταινιών θόλου θα βρείτε εδώ: http://planetariumotg.gr/productions.html

ρωτήστε μας στο facebook messenger